Vores Projekt

Med Forfærdelige Frugter og Grimme Grøntsager i supermarkederne vil vi sørge for, at alle klasse 2 (iii) frugter og grøntsager bliver solgt i de danske supermarkeder.

 

 

Se vores reklamekampagne og lær om

Forfærdelige Frugter og Grimme Grøntsager

Klasse Ekstra (i), Klasse 1 (ii), Klasse 2 (iii) og "Klasse 3 (iv)"

Klasse Ekstra (i) er den højeste rang en frugt eller grøntsag kan opnå. Klasse Ekstras kendetegn er ofte det idylliske røde æble eller den næsten unaturligt lige gullerod. Det er disse frugter og/eller grøntsager, som nærmest bliver hyret til juice- og suppereklamer.

Klasse 1 (ii) består af de standard frugter og grøntsager vi finder i Danmarks detail. Denne kategori bliver opstillet i supermarkederne, som de flotte frugter og grøntsager. I blandt disse må max. være 10% Klasse 2 (ii) frugter og grøntsager.

Klasse 2 (iii) er klassen der indebærer de forfærdelige frugter og grimme grøntsager. De er sjove og deforme, men velsmagende. De må ikke blive solgt sammen med de "perfekte" klasse 1 (ii) frugter og grøntsager, men skal derimod have deres egen afdeling. Afdelingen forfærdelige frugter og grimme frøntsager vil have skaffet til dem inden længe.

"Klasse 3 (iv)" er klasse, som forfærdelige frugter og grimme grøntsager selv har fundet på, da den giver en bedere vinkel på, hvilke frugter og grøntsager der må sælges og hvilke der ikke må. Den beskriver de frugter og grøntsager, som i løbet af processen fra gård til detail er blevet fejlbehandlet og derfor er uspiselige. Fx. frugt og grønt der er stødt eller falder fra hinanden.